Közélet

2013.11.25. 16:56

Cserkeszőlőn tanácskoztaka polgárőr vezetők

Megyénk adott otthont az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) háromnapos szakmai konferenciájának.

Szoljon.hu

Kolozsi József a Megyei Polgárőr Szövetség elnöke szerint, a rendezvényen résztvevők komoly szakmai tapasztalatokkal és ismeretekkel távoztak Cserkeszőlőről.

– Valóban érdekes programot sikerült összeállítanunk a három napra – mondta Kolozsi József megyei elnök. – Az eseményen részt vett Papp Károly altábornagy, országos rendőrfőkapitány, aki beszédében kiemelte a rendőrség és a polgárőrség együttműködésének fontosságát, hangsúlyozva a jövőben, szorosabbra fűzött közös munka szükségességét. Ezen túl jelen voltak Hatala József miniszteri biztos, Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke, valamint a megyék képviselői, és olyan együttműködő szakemberek, akikkel már évek óta, vagy a jövőben szorosabb együttműködésre törekszik a szövetség. Így az MLSZ, valamint a vízügy képviselői is, ahol mindkét esetben számítanak a polgárőrök részvételére, a labdarúgás esetében az események biztosításánál, árvízvédelmi helyzetnél pedig védekezési
feladatoknál – tette hozzá.

A jövőben több fejlesztési lépcsőn esik majd át a polgárőrség, amelynek egyik állomása lesz a közeljövőben beszerzésre kerülő közel 250 szolgálati gépkocsi is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!