Közélet

2013.11.15. 11:17

Egyszerre tizenkettő bizonyságlevelet adtak át

Egyszerre tizenkettő, ötezer lélekszám alatti településnek adta át Boldog István országgyűlési képviselő a Bizonyságlevelet, melyben a kormányzat azt nyilatkozta ki, hogy az érintett városok, községek teljes adósságát átvállalja.

J. Zs.

A rendezvény helyszíne a cibakházi Művelődési Ház volt. Boldog István elmondta, az ünnepségre 14 polgármester volt hivatalos, de Öcsöd és Tiszapüspöki első embere nem tudott részt venni az átadáson. Természetesen e két község is megkapja az okiratot, a településvezetők a legközelebbi képviselő-testülti ülésen vehetik kézbe a Bizonyságlevelet. A 14 településnek csaknem egymilliárd forintnyi adósságát vállalja át a kormányzat.

A legkevesebb tartozása, kilenc és fél millió forint Tiszasasnak volt, a legtöbb, 218 millió forint Szajolnak. Az országgyűlési képviselő hozzátette, az érintett települések megyénk déli részében találhatók, mely a térség leghátrányosabb területének számít. Ezeket a községeket az elmúlt három esztendőben többször támogatta már valamilyen formában a kormányzat, és a jövőben is számíthatnak erre. Azzal, hogy az okiratokat egyszerre adták át, a települések közötti összefogást igyekeztek erősíteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!