Közélet

2013.11.23. 08:35

Hihetetlen: kilencévesen lett dzsúdóbajnok a törékeny lány

Simon Éviről ránézésre senki nem mondaná meg, hogy fiúkat is legyőzött a sportversenyeken. A törékeny kislányt nem csak tehetséggel, de gyönyörű hanggal is megáldotta az élet.

SZOLJON

– Jöjjenek csak beljebb, itt a lányom, Évike is, akire nagyon büszkék vagyunk!– invitált kedvesen kis lakásukba a büszke édesanya, Simonné Éva. – Szerényen élünk, de szeretetben és boldogan! A gyermekeink jelentik számunkra a boldogságot a sok gond mellett. A fiunk, Kálmán tizenhat, a lányunk, Évike, kilenc esztendős. Minden szülő elfogult kissé a saját gyerekeivel szemben, mi is így vagyunk ezzel. Bár meg kell mondanom, nagyon aggódtunk Évi miatt.

Sírós, visszahúzódó, törékeny kislány volt világ életében, most pedig dzsúdó bajnokságot nyert Gyomaendrődön, Közép-Magyarország bajnoka lett! Még fiúkat is legyőzött, ugyanis az ő korcsoportjában nem választják szét a lányokat és a fiúkat, egymással kell megmérkőzniük – folytatta, hozzátéve nem volt ez mindig így.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Simon Évike számtalan érmet nyert már a versenyeken, állítja: a dzsúdózást soha nem hagyná abba
[/caption]

– Négy évvel ezelőtt az első edzésre a férjem kísérte el, de nem lehetett mellőle elmozdulni, mert elsírta magát. Vagy azért, mert nem volt párja, vagy pedig mert megütötte magát. Amióta azonban a felnőtt edzésekre is jár, és látta, hogy ott a bátyja is, felbátorodott. Önbizalmat adott neki ez a sport, az edző csodákat tesz a gyerekekkel – tette hozzá.

– Nagyon szeretek dzsúdózni, soha nem hagynám abba, de táncolni és énekelni is imádok – pördült ki elénk Évi.

A kislány nemcsak tehetséges, hanem igen sokoldalú is. Gyönyörűen énekel, furulyázik is.

– Öt éves korom óta járok zeneiskolába és edzésekre. Ozsváth Attila edző bácsi fiától kaptam kölcsön a dzsúdóruhát, amiben versenyekre járok – mutatta büszkén.

A kislány nem véletlenül kapta meg a nagy dicsben tartott öltözéket: versenyeken legtöbbször első helyezést ér el, de van ezüst és néhány bronzérme is.

Az anyuka állítása szerint a tündéri lányka sokkal bátrabban lép fel a kórussal is, mióta edzeni jár hetente háromszor.
– Nem is gondoltuk korábban, hogy a sport ennyire pozitív hatással lesz majd az énekes fellépéseire is – folytatta. – Több rendezvényen szerepelt már, járt Nagyszalontán is a kórussal. A kedvence a Mama kérlek és az Úgy szeretném meghálálni kezdetű dalok – árulta el, miután a kislány rögtön adott is egy kis ízelítőt a számára kedves dallamokból.
Évit hívták már az Ének iskolája című műsorba is szerepelni, de sajnos anyagi forrás miatt nem volt lehetősége a családnak arra, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel.

– Nagyon sajnáljuk, hogy ki kellett hagyni ezt a lehetőséget, de örülünk annak, hogy Évi a kórusnak és a versenyeknek köszönhetően már így is sokkal több helyre eljutott, mint ahová mi el tudtuk volna vinni. Sajnos nagyon rossz a látásom, szinte alig látok valamit és ez csak egyre rosszabb lesz az idő múltával. Emiatt le is százalékoltak, rokkantnyugdíjas vagyok és a bevételünkből nem tudnánk más városba utazni, hogy órákat vegyen Évi. Örülünk a sikereinek és bízunk abban, hogy valóra válnak az álmai! – búcsúzott Évi.

Már készülnek a következő fellépésre

– Szeretnénk megköszönni a segítséget azoknak, akik támogatják Évikét és felkészítik a versenyekre, fellépésekre – mondta a kislány anyukája, Éva. – Akadt, akitől ruhát kaptunk, de a puszta jó szó is szívet melengető volt. Mert bár fontosak az anyagiak, ennél sokkal fontosabb a törődés, az egymásra való odafigyelés és az empátia. Már készülünk a következő fellépésre, ami szombaton lesz. Évi a kórusban is énekel és három szóló számot is előad. Szeretettel várunk benneteket! – búcsúzott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!