Közélet

2013.11.27. 14:41

Mi lesz a sok szeméttel az út szélén?

– Sajnos elég sok a szemét a szolnoki Tószegi út környékén – fordult szerkesztőségünkhöz a megyeszékhelyről egy olvasónk.

Szoljon.hu

– A kihelyezett hulladék szerintem igencsak elcsúfítja a térséget. Zsákokban sorakoznak a papír- és a fémhulladékok az út szélén, szétesett bútordarabok, hungarocellek, feleslegessé vált ruhaneműk csúfítják a környéket. Várható, hogy elszállítják a szemetet és a valakik által megunt holmikat az út széléről? Ha igen, mikor kerülhet sor erre? – érdeklődött.


Szerkesztőségünk megkeresésére a szolnoki polgármesteri hivatal sajtóreferense válaszolt az olvasónk kérdésére.
– Az önkormányzat az idei esztendőben, azaz 2013-ban a Tószegi út, Sashalmi út által határolt városrészről igen nagy mennyiségű, mindösszesen több mint tíz köbméter vegyes összetételű hulladékot szállíttatott el – tájékoztatott Gyuricska Éva, a hivatal sajtóreferense.

– Ezen felül két alkalommal került sor a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetésvégrehajtási Intézettel fennálló megállapodás keretében hulladékszedési akcióra, melyek során szintén nem kevés, összesen húsz köbméter hulladékot szállítottunk el konténerekben a térségéből – tette hozzá.


A sajtóreferens arról is beszámolt, hogy az idei esztendőben már két alkalommal számolták fel a szakemberek a szóban forgó illegális hulladéklerakó helyet.
– Az illegális hulladék típusát, mennyiségét már felmértük, elszállítását és ártalmatlanítását is megrendeltük – tájékoztatott Gyuricska Éva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!