Közélet

2014.01.31. 16:12

Épülhet az egészségház, a gólyákra is figyelnek

Hamarosan elkezdődhet az új egészségház és mentőállomás építése a mezőtúri kórház udvarán.

Szoljon.hu

Erről pénteken tartott sajtótájékoztatót Boldog István, a térség országgyűlési képviselője és Herczeg Zsolt polgármester.
– A beruházás első lépése lesz, hogy a területen található gólyafészket át kell helyezni biztonságos helyre, amit a kivitelezőnek a természetvédelmi hatósággal egyeztetni kell – emelte ki Boldog István. – Fontos, hogy erre figyelmet fordítsunk, hiszen amellett, hogy a gólya védett madár, egyben a gyermekáldást, így az ország jövőjét is jelképezi.

Mezőtúr önkormányzata a pályázat keretében praxisközösséget kíván létrehozni, amelyben két-két felnőtt és gyermek háziorvosi körzet, a védőnői hálózat és az iskolaorvosi hálózat kap elhelyezést. Emellett a mentőállomás is méltó helyre kerülhet a kórház területén.

– A fejlesztés keretében megvalósul a befogadó épület felújítása, bővítése, tárgyi eszközbeszerzés, IT fejlesztés, illetve hatékony új módszerek bevezetése. A kiviteli tervek elkészültek, a közbeszerzési eljárás a kivitelező kiválasztására megkezdődött, tavasszal várhatóan kezdődhet a munka – hangsúlyozta Herczeg Zsolt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!