Közélet

2014.01.21. 14:49

Szolnok lett a MÁV telefonos ügyfélközpontja

Évente egymillió hívás, harmincezer e-mail, a nap huszonnégy órájában biztosított elérhetőség, belföldi és nemzetközi vasúti utazási információk; ezzel jellemezhetnénk a MÁVDIREKT-et, a MÁV-START telefonos ügyfélszolgálatát.

Szoljon.hu

Fotó:

A vasúttársaság 2005. óta biztosítja az utazóközönségnek a központosított telefonos elérhetőséget, melyet januártól ismételten saját maga üzemeltet Szolnokon, a város vasútállomásán.
Ungvári Csaba a MÁV-START vezérigazgatója a Call Center keddi bemutatóján elmondta: „A szolgáltatás integrációja része annak a tavaly kezdődött folyamatnak, melyben a vasúti személyszállításhoz tartozó közvetlen munkafolyamatok a MÁV-START üzemeltetésébe kerülnek, összességében így biztosítva a költséghatékonyabb, átláthatóbb és gyorsabb működést.

A MÁVDIREKT-nek otthont adó helyszín kiválasztásánál szándékosan kerestünk vidéki várost, ezzel is elősegítve a fővároson kívül eső munkahelyteremtést. A telefonos ügyfélszolgálaton januártól olyan munkatársak dolgoznak, akik jelentős vasúti szakmai tapasztalattal rendelkeznek, így kollégáink teljesebb körű információkat tudnak adni utasaink számára.”

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Fotó: Mészáros János
[/caption]

A technikai hátteret a SYNERGON Integrator Kft. biztosította, amely koncepció országunkban teljesen egyedi módon került kialakításra. Rácz Imre a SYNERGON Integrator Kft. ügyvezető igazgatója szerint: „A SYNERGON által a Magyar Államvasutak részére az elmúlt években kialakított informatikai rendszer tökéletes alapot biztosított arra, hogy költséghatékonyan otthont adjon egy újabb virtuális ügyfélszolgálati felületnek. A Call Center helyiségében fali kijelző ad valósidejű tájékoztatást az ügyfélszolgálati rendszer működéséről, így a várakozók számáról oszlopdiagram formájában, a kezelők foglaltságáról, a legrégebbi várakozó várakozási idejéről. A MÁVDIREKT szolgáltatás integrálásával jelenleg közel 100 munkavállaló használja a SYNERGON által fejlesztett rendszert a MÁV-csoport berkein belül, egyszerre több telephelyen. Az infrastruktúra azonban lehetővé teszi, hogy a kezelők száma akár 2000 főig bővíthető legyen.”

A MÁV-START Zrt. fejlesztése harmincnégy új munkahelyet teremtett, mellyel kapcsolatban Szabó István Szolnok alpolgármestere kiemelte: „A közlekedési rendszerek fejlesztése hihetetlen nagyságú ráfordítást igényel. A modern gazdaság csak jól működő közlekedési hálózattal és hatékony, jól szervezett közlekedéssel képzelhető el. A vasúti közlekedés, ezen belül a személyszállítás tömeges jellegű szolgáltatás, amit naponta több százezer utas vesz igénybe. A gyorsaság, a megbízhatóság és a pontosság az a három követelmény, amit a mai vasútnak, ha állni akarja a versenyt az alternatív utazási lehetőségekkel, akkor teljesítenie kell. Ehhez a korszerű technikai eszközökre, az informatikára, a modern hírközlési eszközökre egyaránt szüksége van. A komoly pályaépítési beruházások mellett a járműállomány megújítása már elkezdődött.

Az utasok teljesebb kiszolgálása szempontjából fontos lépés, hogy ide Szolnokra telepítették a Call Center központot, amely segítségével a kiszolgálás minősége a tájékoztatásban, az utaskapcsolatban is új minőséget nyújthat.”

A MÁV-START Zrt. telefonos ügyfélszolgálata már több mint nyolc éve a 06 40 49 49 49-es kékszámon érhető el, külföldről a +36 1 444 44 49-es számsort szükséges tárcsázni. A szolgáltatás kedvezményes percdíjakon, éjjel-nappal üzemel, és elsősorban belföldi, valamint nemzetközi, magyar és angol nyelvű vasúti utazási információkat, menetrendi adatokat kínál az utazóközönség számára. A telefonokon található nyomógombokkal választhatóak ki a menüpontok, melyek segítségével a vasúttársaság termékei is megismerhetőek. Ilyen például a START Klub kártyacsalád, de az egyre népszerűbb internetes jegyértékesítéssel kapcsolatban is szívesen állnak rendelkezésre a munkatársak, vagy az új jegykiadó automaták használatát is megkönnyítheti az itt található tájékoztatás. Új szolgáltatásként az előre nem várt, havaria eseményekről is közvetlenül informál a MÁVDIREKT, a hívásindítás után azonnali, automata hangbemondás alapú tájékoztatást biztosít, röviden összefoglalva a közlekedésben bekövetkezett változásokat.

A Szolnokon kialakított helyiségben a MÁV-START munkavállalói várják közvetlenül a hívásokat, így a vasúttársaság azt várja a tevékenység saját üzemeltetésétől, hogy az utasokat gyorsabb kiszolgálással, rövidebb várakozási időkkel, és átfogóbb információkkal szolgálhatja ki a jövőben, mellyel emelhető az utastájékoztatás színvonala.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!