Közélet

2014.03.22. 10:12

Konferencia a turizmus fejlesztéséért

Egészségturizmusra, a természetközeli élményekre,jász és kun örökségre koncentrálnak.

SZOLJON

Az egészségturizmusra, a természetközeli élményekre, illetve jász és kun örökségre alapozva képzelhető el az idegenforgalom fejlesztése térségünkben – emelték ki azon a tanácskozáson, amelyet Partnerek vagyunk! címmel rendezett tegnap a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat az „Alföld Szíve” Térségi Turisztikai Egyesület.

A megyei turisztikai fórum és kerekasztal rendezvény megszervezésének célja az volt, hogy a téma illetékes szakemberei, döntéshozói és piaci szereplői átfogó képet kapjanak Jász-Nagykun-Szolnok megye jelenlegi turisztikai helyzetéről, valamint helyéről hazai, regionális, megyei és helyi megközelítésben. Szintén fontos cél annak közvetítése, hogy szilárd alapokon álló intézményi (TDM) rendszer kiépítése annak partnerségen alapuló működtetése elengedhetetlen a hatékonyabb turizmusfejlesztés érdekében.

Az esemény délelőtti részében turisztikai szakemberek – többek között Fodor Olivér, a Nemzetgazdasági Minisztérium osztályvezetője, Katona Ilona, az Észak-Alföldi és Molnár Anita, a Tisza-tavi RMI igazgatói tartottak előadásokat, a nap második részében kerekasztal keretében, a megyei turizmusában ismert szakemberek, vezetők tartanak gondolatébresztő előadásokat aktuális, megyei vonatkozású témákban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!