Közélet

2014.03.28. 18:18

Sára Sándor nevét kapta a mozi kisterme

A város önkormányzata, illetve a Jászkerület Nonprofit Kft. közös szervezésében tartották meg kedden este a Lehel Film-Színház felújított kistermének avatását.

Szoljon.hu

Az új terem létrehozása egyszerre jelenti a technológia további fejlesztését, illetve a vetítési lehetőségek bővítését a városi moziban. A szándékok szerint több lehetőség nyílik majd a filmművészet eseményeinek, alkotásainak bemutatására. Jászberényben szeretnék, ha ismét rendszeresen volna filmklub is, amely épp a teremavatás napján indulhatott útjára. A kisterem ezentúl a filmművészet terén elért kimagasló tevékenysége, valamint Jászberényhez fűződő személyes kötődése okán Sára Sándor Kossuth-díjas rendező nevét viseli majd. Az ünnepséget követően levetítették a művész 1968-ban készült Feldobott kő című filmjét, melyet közönségtalálkozó és beszélgetés követett.

Az útjára indult filmklub részeként az év első felében olyan kiemelkedő alkotásokat tekinthetnek meg az érdeklődők, mint az 1971-ben készült Szindbád, az 1978-as 80 huszár, az 1987-ben először közönség elé került Tüske a köröm alatt, Az 1996-ban forgatott Vád, illetve a dokumentum filmek közül a Cigányok, a Vízkereszt, valamit az Amrita Sher-Gil.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!