Közélet

2014.03.10. 15:50

Utak és intézmények is megújulhatnak majd

Címkék#Martfű

Fejlesztési támogatáshoz juthat Martfű, annak a mintegy ezerkétszáz település egyikeként, amely – adósság híján – nem volt érintett az önkormányzatok elmúlt évi adósságkonszolidációjában.

R. Á.

A kormányrendelet szerint az öt- és tízezer lakosságszám közötti települések 181 millió forint támogatásban részesülhetnek. Így Martfű is. Erről is szót ejtettek a közelmúltban megtartott városi közmeghallgatáson.

– Martfű nem eladósodott, sőt jól gazdálkodó településként 181 millió forintra pályázhat, ami igen jelentős forrás – hangsúlyozta dr. Kiss Edit polgármester a közmeghallgatáson. – Ezt a jelentős összeget okosan, a város javára fordíthatjuk majd. A lehetséges út-, intézmény-, valamint eszközfejlesztésekre vonatkozó tervek már rendelkezésünkre állnak – tette hozzá a városvezető, megemlítve többek között a művelődési központ energetikai korszerűsítésére, homlokzat- és hőszigetelésére, vagy a Gesztenye sor felújítására benyújtott, nem teljesített pályázatokat.

Remélik, ezzel a támogatással több elképzelésük megvalósulhat. A támogatási kérelmeket tegnapig adhatták be az önkormányzatok, azokról március 24-éig a belügyminiszter dönt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!