Közélet

2014.04.21. 10:50

Az egészség körül forog az életük

Közel száz rajz érkezett a Karitatív Önkéntesek Kisújszállási Egyesülete által meghirdetett pályázatra, melyet a Föld napja alkalmából a szombati Egészségnapon díjaztak.

D.E.

– Az Óvjuk a környezetet, védd az egészséget! címmel óvodásoknak és alsó tagozatosoknak meghirdetett rajzpályázat alkotásait a Piculás Civil házban be is mutatjuk - mondta el érdeklődésünkre Fülöp Gáborné elnök.
– Itt interaktív szakmai előadás lesz az iskolásoknak és az érdeklődőknek arról, hogyan védhetjük meg környezetünket, majd az iskolás rajzolókat díjazzuk. Az óvodákba személyesen visszük ki az ajándékokat, mert egy győri cég felajánlásának köszönhetően társasjátékokat is tudunk adni jutalmul – tette hozzá.

Az egyesület az óvodáknak a közösségi szolgálatot náluk teljesítő diákokkal is segít, a Béla király úti óvodában már a fiatalok festették le a KRESZ-parkot, de még több helyre is mennek majd.
Az egyesület hatvan tagja között is sok a fiatal, akikre mindig számíthatnak. Az adományoknak köszönhetően az egyesület a rászorulókon ruhával is tud segíteni.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Fülöp Gáborné a rajzok egy részével
[/caption]

Emellett rendszeresen tartanak egészségneveléssel kapcsolatos előadásokat. Szombaton például a vásárcsarnokban egészségfelmérő szűrést (vérnyomás-, vércukor-, koleszterinszint mérés) is végeznek tagjaik – tudhattuk meg.

További részletekről később...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!