Közélet

2014.11.26. 16:59

A Mikulás kisvonata idén is zakatol Szolnokon

„Immáron nyolcadik alkalommal közlekedik Szolnokon a Coop Mikulás kisvonata” – jelentette be szerdai városházi sajtótájékoztatón Szalay Ferenc polgármester és Csepeli Lajos, a Coop Szolnok Zrt. vezérigazgatója.

M. G.

Shhh

Fotó: Getty Images/iStockphoto

A város első embere hangsúlyozta, a megyeszékhelyen már megszokták és várják már a kicsik a Mikulás-napi ünnepen a város számos pontjára zakatolva eljutó járművet. Mint megtudtuk, december 4-én és 5-én, két napon át közlekedik a pirosra festett járat.

A kisvonat a Mikulással, illetve a segítségére siető angyalok, krampuszok és a Szandaszőlősi Általános Iskola 3/a-s és 8/c-s diákjainak közreműködésével csütörtökön a megyei Hetényi Géza gyermekosztályára látogat el az adományokkal. A két nap délelőttjén a kisvonat a megyeszékhely tíz tagóvodájába is eljutt mikuláscsomagokat, délutánonként (14.30–19.00) pedig a Kossuth térről indulva pöfög a járműre bátran felcsücsülő kicsikkel és szüleikkel a belvárosban. A menetjegyet a szolnoki Coop üzletekben lehet megváltani. A két nap alatt összesen közel kétezer gyermek jut ajándékhoz a Coop Mikulás által. Az eltelt 8 év alatt 82 alkalommal látogatta meg a város kis óvodásait a Coop Mikulás kisvonat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!