Közélet

2014.11.17. 11:19

Az országgyűlési képviselő kérte: fogadják el a döntést Jászkiséren

A jászkiséri helyi választási bizottság szerda esti üléséről olvasóink is véleményt nyilvánítottak pénteken megjelent cikkünk nyomán.

Szoljon.hu

Beszámolójuk szerint mintegy 100–150 érdeklődő állampolgár volt kíváncsi az ülésre a helyszínen.
Megírtuk, hogy a HVB a választással kapcsolatban érkezett kifogások, illetve beadványok nagy részét elutasította, de Hajdú László korábbi polgármester választásieredmény-megsemmisítését kérő beadványáról – hatáskör hiányában – nem foglalt állást, továbbította a területi választási bizottságnak.
A lapunkat tájékoztató, a HVB ülésén állampolgárként részt vevő helybeliek kérték, hogy a bizottság hozzon döntést a volt polgármester beadványáról is. Szerinte az október 12-ei választást követően, azonos szituációban, Pintér Ferenc – azóta megválasztott polgármester – hasonló tartalmú beadványát elutasították. Olvasóink szerint követelőztek a bizottság tagjaival szemben.

– Feszült hangulat alakult ki Jászkiséren – mondta Pócs János országgyűlési képviselő. – A helybeliek hívására azért mentem el a HVB ülésére, hogy nyugtassam a kedélyeket, hogy a törvényesség keretei között maradjon az ügy. Hangoskodás nem volt, de kértem a jelenlévőket, térjenek haza, fogadják el a helyi, területi választási bizottság, illetve – ha odáig eljut az ügy – az ítélőtábla döntését. Kértem mindkét oldalt, méltósággal fogadják a döntést.
A Területi Választási Bizottság pénteki ülésén úgy döntött, helybenhagyja a helyi választási bizottság döntését a jászkiséri önkormányzati választásokkal kapcsolatban. Amint dr. Gulyás Zoltántól, a TVB elnökétől megtudtuk, helybenhagyták mind a polgármester, mind a képviselők választásával kapcsolatos döntést, elutasítva Hajdú László kifogását. Megállapították ugyan, hogy a 3. számú szavazókörzetből négy szavazólap hiányzott, ám a kifogásoló csupán vélelmeket állított fel, bizonyítékokat nem tudott felmutatni. A döntés ellen három napon belül lehet bírósági felülvizsgálatot kérni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!