Közélet

2014.11.11. 07:30

Egy egész napra Falván tartanák a turistákat

Hagyományos disznóvágás volt a kísérőprogramja a rákóczifalvai Varsány Közösségi Ház és Könyvtár közelmúltban megrendezett szakmai napjának, melyre a megye közművelődési szakembereit, a civil szervezetek vezetőit és a települési értéktárak bizottsági tagjait hívták meg.

K. B.

A Nemzeti Művelődési Intézet megyei irodájának koordinálásával zajló rendezvényen a helyi termékek jelenéről és jövőjéről tartott előadást Kósa Lajos polgármester, aki azt is elmondta, azt tervezik, hogy termékeiknek egységes arculatot alakítanak ki. A polgármester turisztikai törekvéseikről is szólt: szeretnének  olyan csomagot összeállítani az ide látogatóknak, ami legalább egy napig Falván tartaná az turistákat.

Timárné Fischer Magdolna, a helyi általános iskola igazgatónője arról tartott előadást, hogyan építik be a helyi hagyományokat, helytörténeti vonatkozásokat az iskolai oktatásba, majd a közösségi ház vezetője, Császiné Csáti Réka osztotta meg tapasztalatait a helyi értékek kérdőíves gyűjtéséről – a felbuzdult érdeklődők máris újabb értékekre hívták fel a figyelmet.
A mindeközben zajló disznótor pedig a feldolgozás folyamatába adott betekintést, a vendégek mellett a helyi iskolásoknak is élményül szolgálva.n

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!