Közélet

2014.11.25. 17:33

Felülvizsgálták a védművek állapotát

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság üzemeltetésében lévő vízkár-elhárítási létesítmények megfelelő állapotban vannak, az év eleje óta önkormányzatoktól, társulatoktól átvett művek egy része azonban kiemelt figyelmet igényel – tájékoztatott a Kötivizig az őszi felülvizsgálatokat lezáró kiértékelő értekezlet tapasztalatait összefoglalva.

Szoljon.hu

A találkozón az igazgatóság valamennyi szakmai részlege, szakaszmérnöksége beszámolt az idei munkálatokról. Az árvízi biztonság megőrzésének ugyanis egyik legfontosabb pillére a hagyományos őszi felülvizsgálat, amelynek keretében felmérik a védművek, műtárgyak, létesítmények állapotát, ellenőrzik az elektromos és gépészeti berendezések üzemképességét, valamint összegzik az esetleges rekonstrukciós igényeket.

Az igazgatóság vezetői arról számoltak be, hogy a Kötivizig kezelésében lévő létesítmények feladatuk ellátására alkalmas állapotban vannak, azaz a védelmi rendszer biztos pontjait képezik. Nem teljesen problémamentesek viszont azok a korábban önkormányzati és vízgazdálkodási társulati kezelésben lévő művek, amelyeket az év eleje óta törvényi előírás alapján vett át az igazgatóság. Ennek köszönhetően az igazgatóság 1122 kilométernyi csatornahálózata 294 százalékkal nőtt, emellett több tucat szivattyútelep, műtárgy üzemeltetésről, fenntartásáról is gondoskodni kell.

Szoljon.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!