Közélet

2014.11.20. 15:02

Hétfőn nyitja meg kapuit az adventi falu Szolnokon

Hétfőn délután kinyitnak a Kossuth téren álló faházak és ünnepi ízekkel, illatokkal, hangulattal telik meg Szolnok főtere.

Szoljon.hu

Ahogy minden évben, az advent közeledtével idén is megnyílik az adventi falu, ami az emberek ünnepváró találkozóhelye lesz heteken át. – Sok embert várunk itt a Kossuth téren – emelte ki Szalay Ferenc a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. – Készül az adventi koszorú, már áll a 23 faház, melyekből igazi ünnepi ételeket, italokat kínálnak majd a térre látogatóknak – emelte ki a város polgármestere.– A gasztronómiai finomságok mellett az ünnepi hangulat is garantált lesz: óvodások, iskolások lépnek fel az adventi gyertyák meggyújtása előtt – mondta el Rózsa József. A Szolnoki Sportcentrum vezetője hozzátette: a hagyományokhoz hűen a Hild téren karácsonyi vásár lesz, ahol 65 faházból kínálják majd az eladók az ünnephez kapcsolódó termékeiket.

A Kossuth téri adventi falu november 24-én délután fél ötkor nyílik, s egészen újévig várja az ünneplőket. A Hild téren december 2-től december 24-ig tart nyitva a vásár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!