Közélet

2014.11.27. 11:17

Közel száz gyermek rajzolt és verselt

A Karcagi Rendőrkapitányság az illetékességi területén a Roma Nemzetiségi Önkormányzatokkal rajzpályázatot írt ki Szabályos közlekedés gyerekszemmel és irodalmit Dohányzás, drog, alkohol és az internet veszélyei címmel.

Szoljon.hu

A beérkezett 81 rajzot és a tucatnyi irodalmi pályázatot a rendőrség és a nemzetiségi önkormányzatok tagjaiból álló zsűri értékelte. A díjakat a Karcagi Rendőrkapitányságon Teleki Zoltán alezredes, kapitányságvezető, Antal Júlia alezredes, közlekedésrendészeti-alosztályvezető és Kis Rozália, a kisújszállási bűnügyi alosztály nyomozója adta át.
Mint elhangzott, a kapitányság területének minden iskolájában működik az iskola rendőre program, melynek keretében a diákok sok hasznos információt kapnak, ezek vissza is köszöntek a rajzokon, versekben.

Az irodalmi pályázatot Csípő Gréta nyerte, 2. Varga Dorottya, 3. Boros Dorottya, különdíjas Váradi Nóra lett (mindannyian a kisújszállási Kossuth Lajos Baptista Á. I. tanulói). A rajzpályázat nyertese Kálmán Veronika (Kunmadarasi Református Á. I.) 2. Farkas Kornélia (Karcag, Arany János Á. I.), 3. Berczi Julianna (Kunmadarasi Á.I.), különdíj: Kabai Piroska (Kádas György Óvoda, Á.I).

[caption id="" align="alignleft" width="425"] A pályázat nyertesei – képünkön Váradi Nóra – fel is olvasták versüket FOTÓ: Daróczi Erzsébet
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!