Közélet

2014.11.07. 14:02

Tanodások értekeztek Szolnokon

– Tanodásnak lenni ma már presztízs – hangoztatta Fodor Andrea, az Újvárosi Tanoda szakmai vezetője a Tanodák Találkozója című konferencián, melyet pénteken tartottak a szolnoki városházán.

Szoljon.hu

A rendezvényének legfőbb célja az volt, hogy az ország különböző részein működő (összesen 18), a hátrányos helyzetű gyermekek társadalmi felzárkóztatását elősegítő tanodák képviselői megismerhessék egymás gyakorlati munkáját, és szakmai kapcsolati hálót alakítsanak ki. Szolnokon három tanoda működik – az Újvárosi Tanoda mellett a Széchenyi városrészben és Szandaszőlősön is –, melyek lokális platformot képezve színes programokkal segítik a hátrányos helyzetű gyerekek tanulását, szocializációs készségeik fejlesztését, valamint pályaorientációs és tehetséggondozásra épülő foglalkozások keretében szabadidős programokat is biztosítanak.
A konferencia megnyitóján Deák Sándor, a polgármesteri hivatal szociális és integrációs osztályának vezetője is a felzárkóztatás fontosságára hívta fel a figyelmet, hangsúlyozva, hogy Szolnok Integrált Városfejlesztési Stratégiája pedig támogatást nyújt a tanodai célok megvalósításához. A rendezvényen Kovács Gábor, a Türr István Képző és Kutató Intézet projektvezetője ismertette a szintén felzárkóztatást célzó intézet tevékenységét, Fodor Andrea pedig az Újvárosi Tanodában folyó munkáról, eredményeikről szólt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!