Közélet

2014.11.29. 13:47

Tarlótűz és a csatornák takarítása volt napirenden

Számos tennivalójuk volt a túrkevei tűzoltóknak az elmúlt időszakban.

SZOLJON

Sörös Tibor, a túrkevei Mentő és Tűzoltó Egyesület parancsoka elmondta, hogy probléma volt a tetőről lezúduló, vizet elvezető ereszcsatornák eltömődése falevelekkel.

– Több ízben takarítottuk ki ezeket a csatornákat, többek között a Madarász házaspár, a Setét Mihály utcákban, valamint a Ványai Ambrus Gimnázium területén – kezdte a parancsnok. –  A Nyíl utcában egy elhalálozott személyt segítettünk lehozni a lakóépület padlásáról. Részt vettünk továbbá a motocross verseny biztosításában is. Emellett az Ács tanyánál tarló égett, ami veszélyeztette az akkor még lábon álló gabonát. A tüzet elfojtottuk, az eset kár nélküli volt.

– Az elmúlt időszakban egyre többen kérték a segítségünket a darázsfészkek eltávolításához. Ezzel kapcsolatban fokozott óvatosságra intünk mindenkit, védőfelszerelés nélkül senki ne próbálja azokat eltávolítani, leszedni, mert a darazsak veszélyesek, agresszívek. Súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet a csípésük, amit sajnos egy esetben tapasztaltunk is – számolt be Sörös Tibor.

Számos tennivalójuk volt a túrkevei tűzoltóknak az elmúlt időszakban.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!