Közélet

2014.11.10. 21:05

Újabb kínai delegáció Szolnokon

A kínai Anhui tartományból Szolnokra látogató delegációt fogadta hétfőn a városházán Szalay Ferenc polgármester és Szabó István alpolgármester.

M. G.

 A távoli országból érkezett hat fős küldöttség – melynek vezetője Chen Xiansen, az Anhui Tartomány Népi Kongresszusa Állandó Bizottságának alelnöke – látogatásának oka, hogy további egyeztetéseket folytasson az esetleges gazdasági és kulturális együttműködés lehetőségeiről.

Az Anhui tartományból több alkalommal járt már delegáció Szolnokon: 2013 októberében Magyarország antikorrupciós tevékenységével ismerkedtek a kínai vendégek. Akkor a két ország között 2012 decemberében megszületett, antikorrupciós tevékenységgel kapcsolatos együttműködésről szóló memorandum hatásairól tájékozódtak. Majd idén februárban a Hetényi Géza kórházban és az Ipari Parkban is jártak, legutóbb pedig egy hónappal ezelőtt érkeztek a városba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!