Közélet

2014.11.20. 17:36

Újragondolnák a közös hivatal működtetését a boldogháziak

Jászboldogháza és Jásztelek az elmúlt év januárjától működteti közös önkormányzati hivatalát. A 2000 fő alatti kistelepülések számára törvény írja elő, hogy önállóan nem tarthatják fenn hivatalukat.

Szoljon.hu

Annak idején közösen döntött Jászboldogháza és Jásztelek önkormányzata a hivatali működés feltételrendszeréről. Szűcs Lajos, Jászboldogháza polgármestere érdeklődésünkre elmondta, kezdeményezték a működést  szabályzó megállapodás felülvizsgálatát, amire a választást követő hatvan napon belül lehetőséget ad számukra a törvény.

A boldogházi önkormányzat nem az együttműködés felmondását, hanem a feltételek újragondolását szeretné elérni. Szeretnék kiegyensúlyozottabbá tenni a működtetést a közös feladatok ellátásában, a jegyzői feladatok ellátási helyének meghatározásában. Szűcs Lajos elmondta, az egyeztetések megkezdődtek, minden remény meg van arra, hogy a hónap végére megszülessen a megállapodás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!