Közélet

2015.04.21. 19:23

Többen is megszólaltak a Kun-Mediátor ügyben

– A városban most mindenki az országossá kerekedett álbróker botrányról beszél (a Kun-Mediátor Kft. ügye), amiben több százan, ezren sérültek – fogalmazott ma Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, aki Vadai Ágnes alelnökkel érkezett Karcagra.

Szoljon.hu

– Nehéz az indulaton és szenvedélyen kívül megnyugtató mondatokat mondani, mert senki nem tudja, mi történt. A legfurcsább momentum az, hogy a csudába nem veszik észre, éveken keresztül, 20 százalék körüli kamatot ígérni nem lehet. Mit csinált a rendőrség gazdaságvédelmi része, a pénzintézetek? Pokoli nehéz ezt megítélni, de a karcagiak megérdemlik, hogy a kérdéseikre választ kapjanak.
Gyurcsány Ferenc beszéde közben többen a politikust bíráló feliratokat tartottak maguk elé, s bekiabálással kísérték mondandóját.

[caption id="" align="alignleft" width="425"] FOTÓ: Daróczi Erzsébet
[/caption]


Az utcafórum után a városházán dr. Dobrossy István ügyvéd a károsultakkal találkozott, ahol elmondta, felvette a kapcsolatot az üggyel foglalkozó nyomozóval. Azt is megerősítette, kihallgatták a rendőrök a Kun-Mediátor Kft. ügyvezetőjének két lányát, illetve a vejét, Kemecsi Lászlót, aki társtulajdonos a cégben. Miután az eddigi ügyfél információink alapján ők nem vettek részt semmilyen formában a brókerbotrányban, tanúként hallgatták meg őket – mondta az ügyvéd, aki a jelenlévőket arra kérte, tegyék meg mihamarabb a rendőrségi feljelentést és egyben a cég ügyvezetője felé is nyújtsák be követelésüket.
– Felháborítónak tartom, hogy éveken át ilyen bűncselekmény, illegális befektetés történt Karcagon – mondta lapunknak ma Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. – Remélem, hamarosan megtalálják az elkövetőt és a magyar igazságszolgáltatás elítéli. Nekem soha semmilyen megtakarításom, befektetésem a cégnél nem volt, aki ezt a rágalmazást rólam állítja, a bíróságon is felel ezért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!