Közélet

2015.05.29. 14:09

Pénzhajhászok

Már megint értetlenül állok a dolgok előtt, és fogalmam sincs, miért bosszantom fel újra magam, amikor már megszokhattam volna, hogy az emberek igenis képesek aljas dolgokra.

Erdős Csaba

Igen, egyesek képesek mások bajából hasznot húzni, nem törődve a következményekkel, mi lesz azokkal, akiket becsaptak, megloptak.
A történet, ami kiverte nálam a biztosítékot, nem túl bonyolult. Létezik egy cég, mely úgy döntött, segít az állatvédőknek, tápot gyűjt számukra. Nos, néhány nappal ezelőtt ismeretlenek elvittek több raklapnyit az összegyűlt adományokból, majd később piacon kezdték azt árulni. Az eddig jótét vállalkozót ez úgy felháborította, hogy most azt fontolgatja, felhagy az egésszel. Nesze neked, néhány ezer forintos hasznot hozott a bűnözőknek, de hatalmas érvágás ez az állatvédőknek, mert ezen a területen minden segítség jól jön. Főként mostanában, amikor egyre többen döntenek úgy, hogy az eddig sztárolt házi kedvenc már túl sokba kerül, hiszen gyakran már a család megélhetése is nehéz. Így inkább kiteszik az utcára a kutyát, macskát, innen pedig egyenes az út – jó esetben – a menhelyre.


Kérdem én: belegondoltak-e azok a tolvajok, hogy a számukra könnyű pénz, milyen hatalmas károkat képes okozni máshol? Szerintem nem, a következményekbe pedig abszolút nem. Meddig megy ez majd így? Azaz meddig növekszik majd a pénz, az anyagi javak uralma a hétköznapok felett, melyben az emberi értékek, mint becsület, lelkiismeret lassan forintosíthatóak lesznek? Gondolkodjunk el ezen egy picit, már csak azért is, mert egyre több családnál látom, a pénzhajhászás az első, maga a család pedig valahol eltűnik, és marad néhány ember, akik egy lakásban élnek, egymás mellett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!