Közélet

2015.06.13. 10:05

Fogadj örökbe utcát, parkot vagy teret!

Programot indít környezetünk szebbé tételéért, természeti értékeink megőrzéséért, a közterületek állapotának javításáért az önkormányzata.

SZOLJON

A jövőben bárki örökbe fogadhat a városban egy-egy parkot, teret, utcát, vállalva, hogy valamilyen módon hozzájárul annak fenntartásához, és vállalásukat legalább egy évig fenntartják.

Az örökbefogadott terület támogatható pénzzel, térbútorokkal, facsemetével, cserjével, virággal, vagy bármilyen más adománnyal illetve a terület rendben tartására fordított munkával, az önkormányzat tájépítészeti terveinek megfelelően. A program bevezetését a polgármester javasolta, melyet a képviselőtestület is támogatott. A részletes szabályokat június 30-ig határozzák meg, de az előzetes jelentkezéseket már addig is fogadják.

Természetesen az önkormányzattal egyeztetve válik véglegessé az adományok tartalma, majd várhatóan egy jelképes gesztussal, megállapodás aláírásával szentesítik az adott terület örökbefogadását. Mindezt az önkormányzat a városi honlapon nyilvánosságra hozza, az örökbefogadó kilétét pedig a támogatott területen elhelyezett táblán jelzi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!