Közélet

2015.06.30. 07:10

Három kérdés, három válasz

Kiss Gábort, Mesterszállás polgármesterét többek között a település közmunkaprogramjáról kérdeztük.

Szoljon.hu

– A közmunkaprogram jelenti az egyik legfőbb munkalehetőséget a kistelepüléseken. Mesterszálláson hány főt foglalkoztatnak?
– Harmincöt fővel működik jelenleg Mesterszálláson a közmunkaprogram. Számos különböző területen foglalkoztatjuk a résztvevőket.

[caption id="" align="alignleft" width="425"] Kiss Gábor, Mesterszállás polgármestere FOTÓ: Mészáros János
[/caption]

– Milyen jellegű munkában tudnak részt venni a foglalkoztatottak?
– A Start közmunkaprogramban tíz fő vesz részt, ők elsősorban a kül- és belterületi csatornarendszer karbantartásával foglalkoznak, így egyes szakaszokon előre gyártott csatornaelemeket helyeznek el, ezzel is elősegítve a belvíz elvezetését a településen. További tíz fő pedig a község különböző intézményeiben dolgozik. A közfoglalkoztatás keretében lehetőségünk nyílik rá, hogy többek között a polgármesteri hivatalban, főzőkonyhán, óvodában munkát biztosítsunk azok számára, akik más formában nem tudnak dolgozni.


– A nyári szezonban várható-e a településen idegenforgami jelentőségű program?
– Hagyományosan július elején rendezzük meg a falunapunkat, melyre haza várjuk a községből elszármazottakat. Idén ünnepeljük a templomunk fennállásának 120. évfordulóját, hiszen 1985-ben építették fel példamutató összefogás eredményeként a templomot a mesterszállásiak. Ez alkalomból egy különleges orgonahangversenyt is szervezünk, amely kapcsolódik a falunapi programsorozathoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!