Közélet

2015.06.11. 15:06

Ismét téma a botrányt kavart lakásügy - kérdezett a Jobbik

Továbbra is téma a városban dr. Szabó Tamás lakásbérletének ügye.

B. CS.

Jászberényben tegnap délután a Jobbik önkormányzati képviselői tartottak sajtótájékoztatót, melynek a város két országos médiát is megjárt ügye, egyrészt a városi kórház átalakítását követően indult perből következő a 750 milliós kötelezettségvolt, másrészt pedig a bérlakás pályázat ügye. Bobák Zsolt képviselő a Dalkia ügyről elmondta, hogy a helyi önkormányzat ideiglenes bizottságának vizsgálatából arra következtetnek, hogy az átalakítás gazdasági szempontból nem volt indokolt.

Budai Lóránt képviselő, a Jobbik helyi elnöke pedig a városvezető bérlakáshoz jutásának körülményeit, illetve azt, hogy egy háromgyermekes családdal szemben jutott bérleményhez a polgármester, szánalmasnak és felfoghatatlannak ítélte. Mint mondta, lehet, hogy jogi szempontból rendben volt az ügy, de etikai szempontokat figyelembe véve biztosan nem.
A sajtótájékoztatót követően kezdődött képviselő-testületi ülésen dr. Szabó Tamás polgármester bejelentette, hogy elutasította a Kúria az önkormányzat keresetét, így a legfelsőbb jogi fórumon is a kórház korábbi szolgáltatójának adtak igazat. A város fizetési kötelezettsége továbbra is fennáll, amit – a korábbi határozat alapján – az állam teljesít.

A bérlakásüggyel kapcsolatban pedig bejelentette, hogy a korábban tett hivatali közleményen túl nem kívánja az ügyet kommentálni semmilyen formában. Budai Lóránt képviselő kérdést tett fel, miszerint visszaadja-e a polgármester a bérleményt, ha pedig nem adja vissza, lemond-e. Válasz helyett a polgármester csak annyit mondott, hogy az ülés – mely lapzártánkkor még tartott – adott szakaszában erről nincs további hozzáfűznivalója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!