Közélet

2015.06.30. 15:22

Még az idén felújítanák az iskolakonyhát

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a gyermekszegénység elleni program keretében nyári étkeztetésre pályázatot hirdetett.

Munkatársunktól

Jászárokszállás önkormányzata hatvan gyermek, 43 napi étkeztetésére, azaz összesen 2580 ebéd finanszírozására pályázott – tájékoztatott Gergely Zoltán polgármester. A teljes költséget, mintegy egymillió 135 ezer forintot biztosítja a szakminisztérium. A programot sikeresen elindították a nyári szünet kezdetekor. A gyerekek az iskolakonyhán fogyaszthatják el az ebédet, illetve az ÖNO tálalókonyhájáról ételhordóban el is vihetik.



A polgármestertől megtudhattuk azt is, hogy az önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt pályázatra is benyújtotta fejlesztési elképzeléseit. Eszerint a gyermekétkeztetés feltételeit javító fejlesztések támogatására, az iskolakonyha épületének energetikai felújításával és akadálymentesítésével, a WC blokk felújításával, akadálymentes mosdó kialakításával, az ebédlő belső átalakításával, bővítésével, az udvar újraburkolásával, illetve a konyha és az ebédlő működéséhez kapcsolódó eszközbeszerzéssel pályázott. A beruházás teljes költsége közel negyven millió forint, az adott keretből elnyerhető támogatás ötven százalékos. Ennek megfelelően mintegy 20 millió forintos támogatást remél a város. Amennyiben a pályázat eredményes lesz, a beruházást még az idén szeretnék megvalósítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!