Közélet

2015.08.25. 10:11

A települési utak felét kell aszfaltozni

A nagyközségben lassan a végéhez közeledik a szennyvízcsatorna-építés. A munkálatok befejezésével – tájékoztatott Drávucz Katalin polgármester – az egyik legfontosabb feladat lesz Ladányban az úthálózat rendbetétele.

B. CS.

Road roller

Fotó: Getty Images/iStockphoto

– Nem csak a csatornaépítés miatt lesz szükség az utak felújítására – mutatott rá a polgármester. – Nagyközségünk összesen mintegy 47 kilométernyi belső úthálózatának közel hatvan százaléka nem portalanított, jó részük még mindig földút. Húsz kilométernyi aszfaltút áll rendelkezésre jelenleg, de ezek mindegyikét fel kell újítani a csatornázást követően. Minden lehetőséget szeretnénk a jövőben megragadni, hogy a már meglévő útalapokat aszfaltozzuk, a földutakon pedig legalább az útalapokat elkészíthessük.

Többéves programról van szó, melyhez újabb és újabb pályázati támogatásokra lesz szükségünk – fogalmazott a polgármester, aki szerint az útépítések mellett folyamatosan oda kell figyelni a helyi intézmények épületeinek rendbetételére. A tervek egy része már rendelkezésre áll, más részét most kezdik kidolgozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!