Közélet

2015.08.08. 14:08

Iszapkihelyezés Tiszafüred térségében

Mivel az iszaphordása és -szórása közben a széljárás esetlegesen a város felé fújhatja a kellemetlen szagot, így azt a lakosság is észlelheti ezekben a napokban.

SZOLJON

A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. éves előre tervezett iszap-kiszállítást hajt végre 2015. augusztus 10-19-e között a Tiszafüredi szennyvíztisztító telepről. Mivel az iszaphordása és -szórása közben a széljárás esetlegesen a város felé fújhatja a kellemetlen szagot, így azt a lakosság is észlelheti ezekben a napokban. A Tiszafüredi szennyvíztisztító telepről szolgáltató a kijelölt mezőgazdasági területre történő lerakodást, az előírások szerint az elmúlt évekhez hasonlóan, bejelentette az illetékes hatóságoknak - tájékoztatott a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt..

Közölték: a szennyvíziszap kihordását minden esetben, - az előírásoknak megfelelően - egyezteti a szolgáltató, a lerakásra engedélyezett terület tulajdonosával. A kiszórás minden esetben csak az engedélyben meghatározott mezőgazdasági területen történhet, és csak az aratást követően. Előírás, hogy a szántó területekre csak kezelt szennyvíziszap helyezhető el, melyet legalább 6 hónapig tároltak. Előírás továbbá az is, hogy az iszapot a talaj felszínére egyenletesen kell szétszórni és szikkadás után haladéktalanul, de legkésőbb 24 óra múltán be kell művelni.

Hozzátették: ezeknek az előírásoknak az üzemeltető minden esetben, így most is, eleget tesz.

Az iszapkihordás és iszapszórás Tiszafüred térségében várhatóan augusztus 10-19. között lesz. Ezt követően kerül sor a beművelésre. Amennyiben az időjárási viszonyok a kihordást nem teszik lehetővé, augusztus 10 – 19 – a között, úgy a kihordásra, és bemüvelésre egy késöbbi időpontban kerülhet sor.

A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. az esetlegesen felmerülő kellemetlenségekért előre is a lakosság elnézését kéri!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!