Közélet

2015.08.19. 07:20

Kiválósági érem a virágkötő jutalma

Kiválósági érmet szerzett a WorldSkillsen, a fiatal szakemberek világversenyén SÃo Pauloban az abonyi Kunfalvi Melinda virágkötő.

J. Zs.

A múlt heti vetélkedésen 63 ország több mint 1200 versenyzője mérte össze tudását 50 versenyszámban. Magyarországot 13 szakmában 14 fiatal szakember képviselte, az eredményt a vasárnapi záróünnepségen hirdették ki.

– Huszonegyen versenyeztünk egymással a virágkötészetben, nagyon erős volt a mezőny – mesélte Melinda, akit még Brazíliában értünk utol telefonon. – Sikerült 500 pont felett teljesítenem, ezzel vívtam ki a kiválósági érmet. Az, hogy mennyire szoros volt a verseny, bizonyítja, hogy köztem és az első helyezett között csak 16 pontnyi különbség volt. Szolnoki versenytársam, Biro Andi (aki az ápolási-gondozási kategóriában vetélkedett) tegnap már hazaindult, én csak hétvégén utazok vissza – árulta el Melinda.



A versenyen egyébként remek magyar eredmények születtek: aranyérmet szerzett László Attila bútorasztalos és ezüstérmes lett Csongrádi Dávid, az informatikai hálózati rendszergazda kategóriában. Kiválósági érmet vett át a Zilahi Krisztián és Balázs Dávid alkotta mechatronikai csapat, Kunfalvi Melinda virágkötő és Mózer Gergely épületasztalos. J. Zs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!