Közélet

2015.08.06. 16:56

Konyhai idegen

Éhes vagyok, úgyhogy megnézem a telefonomon egy alkalmazásban, hogy ki és mit főz éppen a közelben, bejelentkezem, és tíz perc múlva ott ülök egy vadidegen asztalánál, és eszem a főztjét – ezzel a felütéssel közölt cikket az Index a minap arról az új alkalmazásról, ami elképesztő gyorsasággal zakatol a siker felé vezető úton.

Gécs Dániel

Az egyébként magyar fejlesztők által kitalált program különlegessége elsősorban abban rejlik, hogy közelebb hozza egymáshoz a házigazdákat, a kisebb társaságokat, tehát egyfajta közösségformáló erővel bír. Emellett jó szolgálatot tehet azoknak is, akik éttermet szeretnének nyitni, hiszen mi mással lehetne legjobban letesztelni a konyhaművészetünket és az otthoni vendéglátásban szerzett tapasztalatainkat, mint meghívni valakit, akire főzhetünk?


Az egész ráadásul szinte nulla befektetéssel valósítható meg, hiszen mindössze egy okostelefonra van hozzá szükség – no persze azért nem árt, ha az ember főzni is tud mellette, vagy legalábbis ehető dolgokat tud összeállítani, hiszen a rendszerrel és a meghívott vendégekkel való hosszabb távú együttműködéshez egyebek mellett erre is szükség van. Ha pedig beválik a főztünk, jó pontokat szerezhetünk a másiknál, amit később remélhetőleg ő is meghálál egy finom vacsorával.
Apropó vacsora: tűnődöm, hogy mivel lephetném meg ma este a kedvesem, bár a legutóbbi konyhai produkciómat elnézve azt hiszem, inkább maradok a jól bevált formulánál: étterembe megyünk. Így biztosan nem csapom a falra a serpenyőnyi forró olajat, és az azt követő sikálást is megúszom.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!