Közélet

2015.08.15. 18:41

Viharokkal szűnik meg a hőség

Vasárnap erősen gomolyfelhős lesz az ég, és sokfelé várható zápor, zivatar. Délutántól DNy felől heves zivatarláncolat érkezhet, mely az ország belseje felé mozog majd. Heves esőzéseket, viharos széllökéseket okozhat.

Köpönyeg.hu

Késő délutántól zivatartól függetlenül viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. Estétől jelentős lehűlés kezdődik. A Nyugat-Dunántúlon már napközben érezhető lesz pár fokos felfrissülés, az ország nagy részén azonban még kitart a rekkenő hőség: 29 és 37 fok k özötti értékeket mérhetünk a délutáni órákban.


Hétfőn hajnalban sokfelé várható jelentős mennyiségű eső, zápor, zivatar. Napközben átmenetileg szakadozhat a felhőzet, de délután ismét többfelé fordulhat elő csapadék. Az ország nagy részén megszűnik a hőség, már csak a tiszántúli tájakon lehet 30 fok feletti hőmérséklet, máshol már 24 és 29 fok között alakul a maximum.

Kedden és szerdán az erős ÉNy-i szél még hűvösebb levegőt szállít hazánk térségébe, a csúcsértékek mindkét nap 20 és 27 fok között várhatók. A gyakran erősen felhős égből többfelé alakul ki eső, zápor, néhol zivatar. Több helyen eshet kiadós mennyiségű csapadék.

Augusztus 20-án, emzeti ünnepünk napján - a jelenlegi adatok alapján - borongós időre van kilátás, szórványos esővel, záporral. 20-26 fok valószínű délután.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!