Közélet

2016.03.10. 05:54

Betanítható munkások sincsenek már a településen

Bár a téli közfoglalkoztatás végetért február végén, március elején indult a következő, nyári része.

J. ZS.

Cibakházán hamarosan elkezdődnek a mezőgazdasági munkák, jelenleg a fóliasátrakat készítik elő, a védett helyre virág- és zöldségmagokat ültetnek. Tavasszal több száz gyümölcsfát is elültetnek a közmunkások, elsősorban meggyfát, annak a termését ugyanis nehezebb eltulajdonítani. Hegyes Zoltán polgármester elmondta, ezeket a fákat főleg a homoki részre ültetik, olyan, sokszor elhagyott, eddig elhanyagolt területekre, melyek az utóbbi években az önkormányzat birtokába kerültek magánszemélyektől. A község így próbálja hasznosítani és rendben tartani a gazos, ember- és állat búvóhelyéül szolgáló területeket. A településvezető szerint egyébként idén is komoly gondban lesz Cibakháza, mert nincsenek olyan közfoglalkoztatottak, akik a felvállalt munkákat koordinálnák, vezetnék.



– Sőt, már olyan dolgozókat is nehezen találunk, akik egyáltalán betaníthatók lennének. Bár megvolna az ötlete, pénze a községnek újabb és újabb tevékenységek beindítására, rátermett emberek hiányában le kell ezekről tennünk – árulja el Hegyes Zoltán, hozzátéve, más települések is hasonló gondokkal küzdenek. Ami egyben örömteli is, hiszen ez azt jelenti, hogy a munkára alkalmas dolgozóknak sikerült elhelyezkedniük. Cibakházán például igen sokan egy fémipari üzemben találtak maguknak állást, mely cég jelenleg hetven főt foglalkoztat. Sokan pedig Kecskemétre járnak át dolgozni az autógyárba illetve többen vállaltak munkát külföldön is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!