Közélet

2016.03.22. 11:31

Biztonságosabbá vált az ellátás

Az Országos Mentőszolgálat minden megyében indít egy mentőorvosi/mentőtiszti kocsit.

SZ. ZS.

Ez egy Suzuki terepjáró, mely rohammentőnek megfelelő felszereléssel rendelkezik és két fő teljesít rajta szolgálatot, egy multikompetens mentőorvos vagy mentőtiszt és egy mentőápolói végzettséggel rendelkező gépkocsivezető. Ez az egység megyénkben Mezőtúrra került, itt teljesít szolgálatot március 1-jétől.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Március 1-jétől teljesít szolgálatot Mezőtúron az új kocsi FOTÓ: Mészáros János
[/caption]

Egy uniós pályázat kapcsán nyílt lehetőség arra, hogy ilyen kocsikra pályázzon az Országos Mentőszolgálat. Ezeket először a megyeszékhelyekre tervezték, ám több egyeztetést követően végül sikerült elérni, hogy ott teljesíthessenek szolgálatot, ahol valóban szükség van rájuk. Így nyílt lehetőség arra, hogy Mezőtúr kapja meg ezt az autót. Az új gépjárművet igen modern orvosi eszközökkel szerelték fel, defibrillátor, monitor, pacemaker készülék, lélegeztetőgép és más életmentő eszközök is vannak rajta, amelyek nem találhatóak meg minden mentőautóban. Több méretben, minden korosztály számára alkalmas légút-biztostó eszközök segítik az ellátás hatékonyságát, sőt defibrillátorral összekötött EKG-egységgel is felszerelték az autót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!