Közélet

2016.03.12. 15:09

Nem választanak mindenáron jegyzőt

Címkék#Tiszazug

Cibakháza jegyzője, Enyedi Mihály február közepén bejelentette, hogy a továbbiakban Mezőtúron látja el a jegyzői feladatokat.

J. ZS.

– Váratlanul ért a döntése, de elfogadtuk. A jegyzői állásra vonatkozó pályázatot azonnal kiírtuk, március 20-ig várjuk a jelentkezőket. Érdeklődők egyébként már most szép számmal akadnak – mondta Hegyes Zoltán polgármester, hozzáfűzve, amennyiben nem találnak e posztra alkalmas jelöltet, újra pályáztatnak.

– Nem kötelező ugyanis azonnal jegyzőt választanunk. Alapos meghallgatásra kell számítani minden jelentkezőnek, szeretnénk megtalálni az emberileg és szakmailag is legalkalmasabb jelöltet – fűzte hozzá a településvezető. Megtudjuk, jelenleg helyettesítő jegyző dolgozik Cibakházán, méghozzá Kunszentmárton jegyzője, Hoffmann Zsolt.
Enyedi Mihály elmondta, természetesen marasztalták Cibakon is, de szakmai előrelépésnek és egyben megtiszteltetésnek érzi, hogy egy ekkora város, Mezőtúr vezetése alkalmasnak tartotta a feladatra. S bár jól érezte magát Cibakon, jó volt a közösség,  de úgy érzi, eljött az idő, amikor az ember válaszút elé kerül. Ő most került ilyen helyzetbe és úgy döntött, továbblép.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!