Közélet

2016.03.08. 12:33

Tovább nyomoznak Marcsika után

– Az országos sajtó híreivel ellentétben jelenleg még javában zajlik a nyomozás a Kun-Mediátor-ügyben, nincs szó arról, hogy befejeződött volna a vizsgálat – tájékoztatta lapunkat a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyelete.

D. E., E. CS.

Az Új Néplap is többször beszámolt már arról, hogy tavaly áprilisban sikkasztás  gyanúja miatt indult nyomozás a karcagi Kun-Mediátor Kft., illetve annak vezetője, a mindenki által csak Marcsikaként emlegetett üzletasszony ellen, miután több karcagi nem jutott hozzá befektetéséhez. A károsultak beszámolói szerint jelenleg is folyamatosan zajlik az információgyűjtés. A hoppon maradt ügyfelek már petíciót is vittek Budapestre, segítséget kértek a kormánytól.

A károsultak közül van, aki arról számolt be az egyik közösségi oldalon, hogy a körözés alatt álló – s állítólag Mexikóban bujkáló – Marcsika értékeire szóló végrehajtási listát látott.
A tényleges károsult létszámról és az eltűnt végösszegéről egyébként csak találgatások vannak. Nyolcszáz, esetleg ezer fő lehet érintett, a kár a tizenöt-húszmilliárdot is elérheti, károsultakról országszerte tudni.
A hoppon maradt ügyfelek azért is aggódnak, mert a szempontjukból eddig nem történt érdemi előrelépés az ügyükben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!