Közélet

2016.06.27. 10:17

Kiállítások egész sora nyílik a találkozón

Két hét múlva, július 8-án, pénteken kezdődik a három napon át tartó XXII. Jász Világtalálkozó.

Banka Cs.

A rendezvénynek idén a várossá avatása negyedszázados jubileumát ünneplő Jászárokszállás ad otthont. A hétvégi programokra ez alkalommal is több ezer embert várnak a Jászságban élők, illetve az innen elszármazottak közül. A város szeretné megmutatni mindazt az értéket, amit az elődök örökül hagytak az itt élőkre, és mindazt az eredményt, amit a 25 év alatt sikerült elérniük a városi cím birtokában.
A megannyi program közül érdekesnek és hasznosnak ígérkeznek a találkozó idején megtekinthető kiállítások. A tárgyi emlékek bemutatására helytörténeti kiállítás nyílik, az érdeklődők megtekinthetik Csörsz vezér szobrát, bemutatóval készül a Gazdakör, az Ipartestület, a Kertbarát Kör.

Bemutatkoznak a jászsági alkotóművészek, lesz virágkiállítás, szabadtéri jurtakiállítás, a Deák Ferenc Gimnázium egykori növendékeinek tárlata. Egyháztörténeti emlékeket gyűjtöttek össze az egyházközség tagjai, és bemutatják munkáikat a népművészet képviselői is. Az érdeklődők a találkozó ideje alatt tekinthetik meg az alkalmi bemutatókat.
Aki pedig a régi időket felelevenítő bemutatók mellett egy kis mozgásra és versengésre vágyik, azok számára jó lehetőséget biztosíthat majd a virtusvetélkedő, amit immár negyedik alkalommal tartanak meg a világtalálkozók programjai között. Nem maradhat el a főzőverseny sem
A rendezvénysor felvezető programját is az újkori hagyományoknak megfelelően szervezik meg. Július 2-án a Jász Házban fogadják ugyanis a világtalálkozón részt vevő települések zászlóit, amit kerékpárosok visznek minden községből és városból a rendezvénynek helyet adó településre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!