Közélet

2016.06.14. 12:52

Megérkezett a legújabb családtag

Egy felújított Renault gépjárműfecskendő gördült be a napokban a Törökszentmiklósi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság udvarára.

Szoljon.hu

A jármű lengyelországi kitérővel (Kruszynban újították fel) Franciaországból érkezett a megyébe. Kovács Sándor törökszentmiklósi tűzoltó-parancsnok tájékoztatása szerint a fecskendő „honosítása” jelenleg folyamatban van. A 13 és félmillió forintos jármű állami támogatásból, önkormányzati hozzájárulásból, és helyi vállalkozók felajánlásainak jóvoltából kerülhetett Törökszentmiklósra.

A várva várt Renault 2500 liter vizet és 250 liter habanyagot képes mozgatni, Rosenbauer NH 30-as szivattyúval van felszerelve, felmálházása még hátra van, de várhatóan kiváltja majd  a parancsnokság nyugdíjas korú régi Magirus járművét. Kiválasztásánál a legfőbb szempont az volt, hogy a magyar szabályzóknak megfeleljen, biztonságos és jó állapotú legyen. A képen Zolnai Attila gépjárművezető „szelídíti” az új szerzeményt, amelynek hivatalos átadását-átvételét ünnepség kíséri majd Törökszentmiklóson - mondta el honlapunknak S. Tóth Anikó katasztrófavédelmi sajtószóvivő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!