Közélet

2016.06.03. 14:27

Óvodát és utat újítanak fel

Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására pályázik a település. Ennek keretében fejlesztéssel egybekötve szeretnék megvalósítani a Kossuth Lajos utca 21. szám alatti Napraforgó Tagóvoda épületének felújítását.

Szoljon.hu

Az óvoda udvarán lévő szociális épület és tornaszoba elbontását követően egy új, nagyobb alapterületű épületben alakítanák ki a tornaszobát és a konyhát. A főépületben található konyha helyére öltőző és egyéb kiszolgálóhelyiségek kerülnének.

A beruházás harmincötmillió forintba kerül, melyhez harmincmillió forintos támogatást célzott meg az önkormányzat. Ezen pályázati forrás lehetőségének keretén belül tervezik megvalósítani a forgalom által erősen igénybevett Babits utca részleges felújítását is. A vasúti átjárótól a Bottyán János útig tartó szakasz költsége 35,5 millió forint, melyből hetvenöt százalékos támogatás kérhető, ezért ekkora összegre nyújt be igényt az önkormányzat. Tavaly már pályáztak mindkét terv megvalósítására, de akkor nem járt pozitív eredménnyel a támogatáskérés. A pályázatok várható elbírálási ideje augusztus eleje, ezért sikeres pályázat esetén is jövőre nyúlik majd át a megvalósítás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!