Közélet

2016.08.20. 08:30

Elkészült a pápai kereszt

A városi ünnepségekhez csatlakozva avatják fel újra a pápai keresztet a Kőrösi úti temetőben augusztus 20-án 11 órakor. A II. János Pál pápa emlékét őrző kereszt nagyszabású jótékonysági akciónak köszönhetően újult meg.

Sz. Zs.

Nagy érdeklődés övezte 1991-ben II. János Pál pápa első magyarországi látogatását. A katolikus egyházfőt akkor szolnoki pilóták szállították, s a látogatás emlékét egy kereszt is őrzi a Kőrösi úti temetőben. Csakhogy ez az emlékmű az évtizedek során igencsak megkopott. Egy jótékony célú kezdeményezésnek köszönhetően viszont most újra régi fényében ragyoghat, hiszen a Metropolitan-2000 Közhasznú Alapítvány – melynek kuratóriumi elnöke Lovas Károly – felvállalta, hogy jótékonysági akció keretében felújítja az emlékművet.

A több mint két hónapig tartó munkálatokhoz sokan csatlakoztak egyéni és társadalmi vállalásokkal, jótékony munkálatokkal, illetve egy színvonalas jótékonysági koncertre is sor került a Belvárosi Nagytemplomban.
Az augusztus 20-i újraszentelésen megemlékezést tart Lovas Károly kuratóriumi elnök, avató beszédet mond Máthé György címzetes prépost, esperes plébános.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A megújult keresztet a napokban szállították a helyére FOTÓ: Csabai István
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!