Közélet

2016.08.11. 14:25

Nyárvégi leárazások: már nem tartanak sokáig!

SZOLNOK A városban sétálva lépten-nyomon akciók és kiárusítások feltűnő reklámjaiba botlik az ember, így bennünket is érdekelt, meddig élhetünk még a lehetőséggel.

Borda Zsanett – Czakó Nóra

Megtudtuk, az akciók általában a készlet erejéig tartanak, hiszen amint kifogynak az üzletek a nyári termékekből, már öltöztetik is fel a kirakatban álló próbababákat az egyre inkább nyakunkon lévő ősz legújabb kollekcióinak darabjaival.

A belvárosi utcákat, a nagy bevásárlóközpontokat és plázákat járva szinte minden ruházati üzlet kirakatán százalékjeleket, ormótlan akció és leárazás feliratokat láthatunk, hiszen már a nyár utolsó heteiben járunk, és ilyenkor a kifutó termékekeket olcsóbban kínálják az eladók. Kíváncsiak voltunk, hogy a nyár végéhez közeledve, milyen tapasztalatokról számolnak be a leárazásokkal kapcsolatban az eladók és a vásárlók, ezért nyakunkba vettük a várost.

Először egy nagyobb üzletbe tértünk be, ahol az egyik eladónő készségesen válaszolt kérdéseinkre. Megtudtuk, hogy náluk most leginkább a nyári cipők vannak leárazva, a papucsok, szandálok, a ruhák közül pedig csak a nyári felsők, valamint a gyermek fürdőruhák. Megkérdeztük, a hozzájuk betérő vásárlókat mennyire érdeklik az akciós holmik.
– Nagyon szeretik az akciókat, sőt, jóformán csak a leárazott ruhákat, cipőket keresik, így főként a nyári holmikat vásárolják meg – mondta. Azt is elárulta az eladónő, hogy a várthoz képest mind a cipőkből, mind a nyári felsőkből nagyon sok el is fogyott. Az üzletben egyébként már őszi cipőket is árulnak, de mint megtudtuk, ezek után még nem érdeklődnek annyira az emberek, és azokat még nem is árazták le. Sokan úgy vannak vele, hogy a nyárvégi időszak engedményei alatt már a következő nyárra is bevásárolnak, mert ezrekkel olcsóbban juthatnak a termékekhez, mint a májusi vagy júniusi hónapokban.

Következő utunk egy kisebb butikba vezetett, ahol elcsíptünk egy fiatal hölgyet, aki az akciós termékek között bóklászott. Kérdésünkre, mit szeretne vásárolni, elmosolyodott, és azt mondta, tulajdonképpen azt nem is tudja.
– Éppen a szokásos nagybevásárlást fejeztem be, amikor a kasszától távozva megláttam a szemben lévő üzlet leárazásait. Kimentem, bepakoltam a szatyrokat a kocsiba, majd visszamentem az üzletbe, hátha találok valami érdekeset. Gondolom, azért vannak a városban hatalmas kiárusítások, mert a boltok nem szeretnék, hogy őszre a nyakukon maradjanak a nyári cuccok. Pont ezért szeretem a nyárvégi engedményeket, ilyenkor sokszor fel sem próbálom, amit megveszek, mert olyan olcsón jutok a ruhákhoz, hogy nem fáj annyira a szívem, ha mégsem jó a méret. Olyankor természetesen nagyon örülnek a barátnőim, hiszen ők kaparintják meg az adott ruhadarabot – nevetett fel a nevét nem vállaló vásárló.

Ugyanebben a butikban megkérdeztük az egyik eladót is, mit gondol az árengedményekről, az egyet fizet, kettőt kap akciókról.
– Nagy sikerük van, hiszen ki ne szeretne olcsón hozzájutni egy-egy hőn áhított darabhoz. Az, hogy meddig tartanak a leárazások, leginkább a készlettől függnek, muszáj őket kedvezményesen árulni, hogy ne torlódjanak fel a következő szezon kollekcióival. Cseppet sem aggódom, hogy nem tudjuk eladni ezeket a termékeket, hiszen még jobban is fogynak, mint azt gondoltuk. Az emberek egyszerűen imádják a divatos és filléres felsőket, cipőket. Augusztus végén és szeptember elején pedig már érkeznek is az őszi új kollekciók, addigra szeretnénk eladni a nyár végi holmik nagy részét – árulta el honlapunknak a hölgy.

A ruhavásárlás férfiszemmel

– Szerintem érdemes figyelni a leárazásokat, én is szoktam, mert olyankor tényleg 50–70%-kal olcsóbban meg lehet venni ugyanazokat a ruhákat, amelyek egyébként jóval drágábbak. Szóval, ez sokkal pénztárcakímélőbb megoldás és így a nyár végén már be lehet vásárolni a következő szezonra is, mert a divat nem változik annyira, hogy az idén vásárolt ruhákat már ne lehessen felvenni a következő évben – mondta el érdeklődésünkre a szolnoki Gulyás Norbert, akivel az egyik ruhaüzletben beszéltünk.

Arra a kérdésünkre pedig, hogy szokott-e a barátnőjével vásárolni, azt válaszolta, hogy igen, de úgy tovább tart, ezért szívesebben indul el inkább egyedül ruhabeszerző körútra. Ilyenkor azonban a barátnőjének is szokott ruhákat venni.

SZOLNOK A városban sétálva lépten-nyomon akciók és kiárusítások feltűnő reklámjaiba botlik az ember, így bennünket is érdekelt, meddig élhetünk még a lehetőséggel. Borda Zsanett – Czakó Nóra A ruhavásárlás férfiszemmel – Szerintem érdemes figyelni a leárazásokat, én is szoktam, mert olyankor tényleg 50–70%-kal olcsóbban meg lehet venni ugyanazokat a ruhákat, amelyek egyébként jóval drágábbak. Szóval, ez sokkal pénztárcakímélőbb megoldás és így a nyár végén már be lehet vásárolni a következő szezonra is, mert a divat nem változik annyira, hogy az idén vásárolt ruhákat már ne lehessen felvenni a következő évben – mondta el érdeklődésünkre a szolnoki Gulyás Norbert, akivel az egyik ruhaüzletben beszéltünk.

Arra a kérdésünkre pedig, hogy szokott-e a barátnőjével vásárolni, azt válaszolta, hogy igen, de úgy tovább tart, ezért szívesebben indul el inkább egyedül ruhabeszerző körútra. Ilyenkor azonban a barátnőjének is szokott ruhákat venni. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!