Közélet

2016.08.13. 15:35

Összetartó tantestületet alakítana ki az új igazgató

Július óta Radics Zoltán, matematika-testnevelés szakos tanár a Kossuth Lajos Baptista Általános Iskola és Kollégium igazgatója.

D. E.

A Baptista Egyház vezetői kértek fel vezetőnek, egy évre vállalta. Radics Zoltán tősgyökeres kisújszállási. A matematikát nagyon szerette, középiskolásként évfolyamelső volt, így jött az egyik tanári szak, a sport pedig azért, mert gyerekkora óta sportolt, futott, kosarazott, kézizett és atletizált. Első diplomáját a szegedi főiskolán szerezte, a Műszaki Egyetemen közoktatásvezetői szakvizsgát tett, a Szegedi Egyetemen pedig egészségfejlesztés mesterszakon végzett.

1984-ben a kenderesi mezőgazdasági szakmunkásképzőben kezdte tanári pályáját, majd 1985-ben átkerült a kisújszállási városi tanácshoz sportfelügyelőnek. 1988-ban a kenderesi általános iskolában, 1989-től mostanáig a kisúji Illéssy Sándor középiskolában tanított. A Phonix kórus egyik alapítója, az éneklés a kikapcsolódás, hobbi a horgászat és a kosárfonás.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Radics Zoltán FOTÓ: Daróczi Erzsébet
[/caption]

Felesége szintén pedagógus, két fiuk van.
– Ma ültem le a helyettesekkel összeállítani a tanév éves programját. Az eddigi Kossuth-arculatot szeretném megtartani és bővíteni. Tanárhiányunk nincs, a tankönyvek még nem érkeztek meg, de nagy újdonság lesz, hogy az elsősök tableteket kapnak. Szerencsére a szülőkkel nagyon jó a kapcsolat, jelen vannak az iskolai életben. A következő hónapokban egy összetartó, munkára fogható tantestületet szeretnék kialakítani, akikkel jó együtt dolgozni, programokat megvalósítani – mondja terveiről Radics Zoltán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!