Közélet

2016.08.13. 16:27

Részletben is lehet fizetni a számlát

Az utóbbi időben a TRV több olyan településre számlázott a lakosságnak, ahol nem volt korábban szolgáltatása.

T. A.

A szolgáltatás díját egyben küldte ki a TRV, amit azonban nem kell egyben befizetnie a lakosnak. Mit is kell tennie a lakosnak pontosan, ha részletben akar fizetni, illetve hányan éltek az egyben való fizetés lehetőségével? – kérdeztük.
A TRV Zrt.-től megtudtuk, hogy a megyében Kengyelen és Tiszatenyőn kívül hamarosan Jászfelsőszentgyörgy és Tisztapüspöki lakosainak is elkészíti az elmaradt szolgáltatásra vonatkozó helyesbítőszámlákat a cég.

A fogyasztóknak módjukban áll a szolgáltatási díjat fizetési határidőn belül egy összegben is kiegyenlíteni, de részletfizetési kérelemmel is fordulhatnak a szolgáltatóhoz az elérhetőségein, amelyért késedelmi kamatot a TRV nem számol fel. Ha a lakos élni kíván a részletfizetési lehetőséggel, a szolgáltató ezt biztosítja számára, maximum annyi részletben, ahány havi lemaradást pótolt. A TRV Zrt. tapasztalatai szerint a felhasználók többségének feltételezhetően nem okoz gondot a számla egyösszegű kifizetése, hiszen eddig jelentős számú részletfizetési igény nem érkezett a társasághoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!