Közélet

2016.08.15. 13:15

Újabb milliárdos fejlesztés indul

Egy 2,64 milliárd forintos beruházás elindításáról döntött a szolnoki közgyűlés hétfői, soron kívüli ülésén.

M. G.

A megyeszékhelynek biztosított uniós (TOP) keretből elsőként a Mester úti fejlesztés valósulhat meg. A beruházás részeként átépítik és meghosszabbítják a Dr. Sebestény Gyula utat a Mester úti laktanya területén keresztül a Mester útig. Körforgalmi csomópontok épülnek, illetve a fejlesztés elemeként szerkezetileg megújul a Dr. Sebestény Gyula úti Zagyva-híd is, amelyen kétoldali kerékpárút létesül, amely csatlakozik a Millér-főcsatorna felé tervezett kerékpárúthoz. Az érintett területen a meglévő buszmegállókat felújítják, illetve újakat létesítenek.

A Városmajor úttól a Mester útig a közvilágítási hálózatot is kiépítik. A testületi ülést követően Szalay Ferenc polgármester és Kovács József, a Magyar Államkincstár megyei igazgatóságának igazgatója aláírták a 2,64 milliárd forintos fejlesztés támogatási szerződését.
A rendkívüli ülésen a képviselők szavaztak arról is, hogy Szolnok támogatásra pályázik a Simon Ferenc úti bölcsőde és a Hold úti óvoda újjáépítésére, a volt Tüdőkórház területének hasznosítására, valamint, hogy több városrészben sportparkokat alakítanak ki a megyeszékhelyen.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Szalay Ferenc és Kovács József a jelentős nagyságrendű beruházás támogatási szerződését írják alá FOTÓ: Csabai István
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!