Közélet

2016.09.29. 12:50

Az igazi nő

VÉLEMÉNY Szexis magassarkúban tipegő hölgyek, kócos hajú, de csodálatos anyukák, kifogástlalan háziasszonyok... Megközelítés kérdése, milyen a tökéletes nő.

Joó Zsuzsa

Azt olvastam, az igazi nő mindig ad magára. Haja frissen szárított, csinos ruhája csábítóan mutatja előnyös idomait, cipőjének magas sarka szexisen koppan az utca kövén. Máshol arról írtak, az igazi nő remek anya, aki hatkor kel, haját gumival fogja össze, polipkarjaival egyszerre keni a vajas kenyeret, tölti meg teával a gyerek kulacsát, vasalja férje ingét. Farmernadrágjához pólót vesz fel, sportcipőjében siet az iskolába.
Kiderült az is, az igazi nő egészségtudatos. Fitnesztermi edzés, paleo étrend, hétvégi jóga és „hogyan legyünk jó anyák” című személyiségfejlesztő tréning tölti ki napjait.

Bár egy másik vélemény szerint egy igazi nő nem bonyolítja túl az életét: esti futás az utcában, rohanás a gyerek, a busz és a szökött kutya után éppen megfelelő sporttevékenység. A tudatos gyermeknevelés pedig megáll a tévé előtti összebújós nasizásnál, egy jó társasjátékozásnál, egy vidám párnacsatánál. Mert az együtt töltött időnél ugye nem létezik értékesebb.
Egy igazi nő tökéletes háziasszony is: süt, főz, a lakása mindig patyolat. Simogatja a szobanövényeket, teljesértékű tápot vesz a macskának, vendégeit négy óra alatt elkészülő ötfogásos vacsorával várja. Mások úgy vélik, az igazán belevaló nő húsz perc alatt is tud ebédet főzni, háziállatai maradékon élnek és orchideákkal veszi körbe magát, amiket még locsolni se nagyon kell. És hát az igazi nő minden este kapható egy jó hosszú hancúrra.
Lám, mindebből rájöhetünk: tökéletes nő márpedig nem létezik! Illetve... mindenki az. Megközelítés kérdése.

VÉLEMÉNY Szexis magassarkúban tipegő hölgyek, kócos hajú, de csodálatos anyukák, kifogástlalan háziasszonyok... Megközelítés kérdése, milyen a tökéletes nő. Joó Zsuzsa -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!