Közélet

2016.09.24. 11:33

Bemutatkozhattak másoknak

A Kádas György Iskola mellett működő „Együtt a holnapért” Alapítvány „Más-Nap” programot szervezett.

D. E.

Tatár Jánosné intézményvezetőtől megtudtuk, a rendezvényük célja az volt, hogy olyan tevékenységeket, produkciókat mutassanak be, amely által minden érdeklődő meggyőződhet arról, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekeknek, a fogyatékossággal élő embereknek is vannak olyan képességeik, készségeik, mely által értékessé, egyedivé válhatnak. A Más-Napra kisújiak mellett a környező településekről is érkeztek felnőttek, gyerekek és családok is.

Az „Egészségvár”-ban szűrővizsgálatok, gyógypedagógiai tanácsadások is zajlottak. A Vigadó színpadán pedig tánccal, jelenettel mutatkoztak be a tehetséges SNI tanulók és a lakóotthonokból érkezett fogyatékkal élő felnőttek. Az interaktív tereken a résztvevők átélhették azt, hogy milyen érzés lehet kerekesszékhez kötve élni, vagy nap, mint nap a „láthatatlan világ”-ban, tájékozódni, de voltak szűrővizsgálatok, gyógypedagógiai tanácsadások is. Sokaknak emlékezetes marad a kutyaterápiás foglalkozás, a Hangadók koncertje és a Vakrepülés Színjátszó Egyesület teljes sötétségben játszódó színdarabja is.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A résztvevők sok mindent kipróbálhattak ezen a napon FOTÓ: Daróczi Erzsébet
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!