Közélet

2016.09.14. 14:25

Dobogós lovas eredmények

Címkék#Kenderes

Szombaton, a regionális és megyei díjugratóversenyen a Karcagi Kunlovarda színeiben Teleki Zoltán Kabala, Karsai Zsaklin Ajtony nyergében lett dobogós.

D. E.

– A felnőtt megyei bajnoki döntőn, egy nagyon erős mezőnyben, az R125 centis kategóriában lettem harmadik – mondja Teleki Zoltán, aki a regionális bajnokságra is minősült Kabalával. A diósgyőri döntőn is dobogós hely a cél mint Mezőhegyesen, az I. magyar lovak bajnokságán – árulja el Teleki Zoltán, aki edzőként is sikeres.

– Két karcagi tanítványom van, Karsai Zsaklin és Nagy Karolina. Mindketten nagyon szorgalmas, felelősségteljes gyerekek, akik remélem, a lovassportban is eredményesek lesznek. Zsaklin Karcagon, majd Debrecenben Fodor Istvántól tanult, két hónapja Ajtonnyal, hazai színekben versenyez.
– Apukám is lovas volt, ő hozott ki a lovardába, itt szerettem meg ezt a sportot - mondja Zsaklin, a Nagykun Református Általános Iskola hatodikosa. Kenderesen megyei bajnok lettem az R100 cm kezdő lovas stílus versenyen, a felnőttek közötti R100 cm-es versenyben pedig a negyedik hely, edzőm szerint is szép eredmény. A lovassportnak köszönhetően sokkal fegyelmezettebb lettem, s jobban is koncentrálok – jelenti ki Zsaklin.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] A képen Teleki Zoltán és Kabala, valamint Karsai Zsaklin a díjakkal FOTÓ: Daróczi Erzsébet
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!