Közélet

2016.09.27. 13:38

Még nem bírálták el a pályázatot

Keszegfogó páros horgászversenyt rendezett a napokban a helyi horgászegyesület a Tisza rákóczifalvai szakaszán.

T. A.

A versenyt a helybeli Pásztor Dominik-Bodor Márk páros nyerte. Nagy Tibor, a II. Rákóczi Ferenc Horgász Egyesület elnöke lapunk érdeklődésére elmondta, hogy tavaly rendezték meg először ezt a sajátos és különleges versenyformát. Egy évben kétszer tartják meg, tavasszal és ősszel. Legutóbb, azaz most 10 páros mérte össze halfogási tudományát. A lényeg a keszegfogásban rejlik, más hal nem jöhet számításba. Bodor Márk egyébként már nyert összesített halfogó versenyt nyáron, ő pecázta ki a legtöbb halat az egyesület szokásos éves vetélkedésén. Nagy Tibor hozzátette, ha az időjárás és a Tisza vízállása megengedi, akkor egy rablóhalfogó versenyt szeretnének még az idén rendezni.

Az elnöktől megtudtuk azt is, hogy a fiatalokat szeretnék minél jobban bevonni ebbe a szép tevékenységbe, a horgászatba. Ennek érdekében pályáztak az önkormányzathoz, a támogatásból versenyeik rendezését tudják finanszírozni. Tavaly 50 ezer forintot nyertek, idén még beadott pályázatukat nem bírálták el, most van folyamatban az eljárás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!