Közélet

2016.09.08. 15:55

Megyei fürdők a legjobb tízben

JÁSZKUNSÁG Idén második alkalommal rendezték meg Az Év Fürdője versenyt, melyben közel kétszáz magyarországi fürdőre három kategóriában lehetett voksolni.

G. I., G. SZ.

A közönségszavazás május 1. és augusztus 31. között zajlott a Magyar Fürdőszövetség szakmai támogatásával. A fürdőkre közel százkilencvenezer szavazat érkezett.

Az Év Fürdője a Miskolctapolcai Barlangfürdő lett, az Év Feltörekvő Fürdője pedig a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő. Ebben a kategóriában az ötödik helyet kapta a Berekfürdői Termál- és Strandfürdő, a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont a tizedik-, míg a tiszakécskei Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő pedig a tizenötödik lett. A Helyiek Kedvenc Fürdője kategóriában az Orfű Aquapark kapta a legtöbb szavazatot, a Jászszentandrás Termálfürdő és Kemping pedig nyolcadik lett.

A jászkunsági strandok közül összesítésben a már említett bereki és szentandrási létesítmény mellett a kisújszállási Kumánia Gyógy- és Strandfürdő, a Martfű Gyógyfürdő és Uszoda és a Túrkeve Termál- és Élményfürdő szerepelt a legjobban.
A verseny elsődleges célja az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet a magyarországi termál- és gyógyvízkincsre, illetve az erre épült fürdőkre.

JÁSZKUNSÁG Idén második alkalommal rendezték meg Az Év Fürdője versenyt, melyben közel kétszáz magyarországi fürdőre három kategóriában lehetett voksolni. G. I., G. SZ. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!