Közélet

2016.09.27. 09:15

Nem is volt szükség a műtétre?

A fél országot bejárta egyszerűnek tűnő orrpolipműtétjével Torma Mihály.

Sz. Zs.

Amint arról honlapunkban korábban beszámoltunk, míg az egyik kórházban a beteget megterhelő, kockázatos beavatkozásnak titulálták az operációt, egy másikban alig húsz perces, helyi érzéstelenítéssel történő eljárással megszabadították tőle.

Előbb a karcagi kórházban jelentkezett, onnan továbbküldték a debreceni Kenézybe. Ott azonban azt mondták, hogy korára való tekintettel nem műthető, hiszen a beavatkozáshoz az arcüreget és homloküreget is fel kellene nyitni. Végül egykori katonatisztként a budapesti Honvéd kórházban alig fél óra alatt megszabadult a polipoktól. Ezt követően azonban panaszt tett a tisztifőorvosi hivatalnál a debreceni kórház ellen.
A hivatal vizsgálatáról a napokban érkezett meg a jogerős végzés. Torma Mihály elképedve olvasta a levelet, hiszen az abban foglaltak szerint nem is lett volna szükség a műtétjére.

– A debreceni kórházat csupán a hiányos dokumentáció miatt marasztalták el, egyébiránt a határozat úgy fogalmaz, hogy az ellátást az elvárható gondosság és a szakmai szabályok szerint végezték el – mutatja az iratot. – Leírták ugyanakkor, hogy a panaszaimat csupán váladékcsorgás okozta, orrjáratot elzáró polipjaim nem is voltak. Így már csak egyetlen kérdésem maradt: akkor vajon mégis miket szedtek ki az orromból a műtét során?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!