Közélet

2016.09.09. 16:05

Rövidesen befejezik a lakásokat, közben új gyárcsarnok épült

A város képviselő-testületének tagjai rendszeresen meglátogatják Jászberény vállalkozásait, hogy aktuális helyzetükről, az együttműködés lehetőségeiről ejtsenek szót.

B. CS.

Legutóbb a Jász-Plasztik Kft.-nél jártak a képviselők. Kasza Lajos tulajdonos, cégvezető először a napokban átadott óvoda épületéhez invitálta a résztvevőket. Az egykori huszárlaktanya egyik épületszárnyában alakították ki az új óvodát, amit az Egri Főegyházmegye működtet szeptember 1-től. Az induláskor három csoportban, hetvenkilenc óvodással kezdte meg működését az intézmény, amit Kiss Istvánné óvodavezető mutatott be.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Párhuzamosan több fejlesztésen is dolgozik a Jász-Plasztik Kft. FOTÓ: Banka Csaba
[/caption]

A cégvezetőtől megtudhattuk azt is, hogy a laktanya épületegyüttesében tovább folynak a munkálatok. Összesen nyolcvan új, különböző méretű lakást alakítanak ki a cég munkatársai és családjaik számára. A bérlakások várhatóan decemberre készülnek el. Egy új, a város határában épült gyárcsarnokot is megtekinthettek a jelenlévők. Az új csarnokba cég már meglévő, fröccsöntött autóalkatrészeket-gyártó részlegeit telepítik. Az áttelepítés novemberre zárul, de a munka a már áthelyezett gyártósorokon zajlik. A VW, a Suzuki, illetve a Honda számára készülő alkatrészeken jelenleg háromszázan dolgoznak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!